englishFacebookissa


Vepsän saari

Turun kaupungin ulkoilusaari on muinoin toiminut salakuljettajien piilopaikkana. Nykyään Vepsä tunnetaan suosittuna päiväretkikohteena ja Turun kaupungin virkistysalueena.

Vepsän saari sijaitsee keskellä Airiston ulappaa. Saari on mainio päiväretkikohde, jonne vie Turusta useita vesibussivuoroja päivittäin. Mahtavan, 27 metriä merenpinnan yläpuolella kohoavan kallion laelta voi tähyillä maisemia Satavan, Nauvon ja Rymättylän suuntaan.

Vepsässä on turvallinen uimaranta, kioski, kahvila-ravintola sekä vuokrattavia saunoja, veneitä ja kanootteja. Pidempään viihtyville löytyy myös majoitusvaihtoehtoja vuokrattavista lomamökeistä.

  

Vepsä on oivallinen paikka niin mökkeilyyn kuin suuremmillekin leireille, sillä saaren hirsisissä lomamökeissä ja harjakattoisissa retkeilymökeissä on majoitustilaa yhteensä 75 hengelle. Saarella voi myös mainiosti majoittua teltassa erillisellä telttailualueella, tai omassa veneessä vierasvenelaiturissa.

Saaressa on A-oikeuksin varustettu kahvilaravintola ja kesäkioski, jotka ovat avoinna säännöllisen päivittäisen vesibussiliikennöinnin aikana. Ravintolassa päivittäin tarjolla lounas sekä aikuisten ja lasten alacarte-lista. Saaren edustussauna takkatupineen on mainio paikka järjestä esimerkiksi yrityksen virkistyspäivä tai vaikka palaveri keskellä kauneinta Airistoa. Edustussaunalle on tilattavissa etukäteen tarjoilua.

vepsa.fi →


Naantali

Naantali ja saaristo ovat mielenkiintoisia ryhmämatkakohteita kaiken kokoisille porukoille. Naantalissa riittää nähtävää ja saaristo on täynnä ainutlaatuisia käyntikohteita. Historiallinen puutalokaupunki ja sitä ympäröivä saaristo tarjoavat ryhmäretkelle uskomattomia tarinoita ja hauskaa ohjelmaa kun mietit ryhmälle tekemistä. Kultaranta ja Muumimaailma ovat kaikille tuttuja kohteita Naantalissa.

  

Veneellä pääsee suoraan kaupungin sydämeen, keskelle idyllistä puutalomiljöötä. Suojaisassa satamassa kaikki on kompaktisti lähellä. Parin askeleen päässä ovat hurmaavat ravintolat, kahvilat, sisustus- ja muotiputiikit, galleriat sekä veneilijöiden palvelut. Tänne tullaan syömään, konserttiin, teatteriin, viettämään iltaa sekä ostoksille. Lapsiperheiden ilot - Muumimaailma, uimaranta ja leikkipuisto - ovat kaikki melkein näköetäisyydellä.

visitnaantali →


Seili

Ruotsin kuningas määräsi vuonna 1619 Seilin hospitaalin perustettavaksi. Vuosisatojen rooli sairaalasaarena on muovannut Seilistä uniikin kohteen. Seilissä kiehtovaan historiaan yhdistyvät huumaavat kulttuurimaisemat, Turun yliopiston merkittävä tutkimustyö sekä tasokkaat palvelut. Yhteysalukset Turusta, Nauvosta sekä Hangasta kuljettavat sinut perille Seiliin, saariston syliin.

  

Seilin punaiset venevajat, lehtomainen luonto ja kauniit pihapiirit yhdessä tutkimustoiminnan kanssa luovat kokonaisuuden, jonka vertaista ei ole muualla. Seili onkin uteliaan matkailijan ehdoton valinta. Seilin saarella olet keskellä kauneinta saaristoa. Samalla historialliset rakennukset muistuttavat kuitenkin saaren hurjasta menneisyydestä. Saaren päärakennuksessa toimii Ravintola Seili sekä kahvila. Opastetut kierrokset tutustuttavat saaren ainutlaatuisuuteen sekä Turun yliopiston saarella tekemään tutkimukseen.

Lue lisää Seilistä →


Maisaari

Maisaari on Turun kaupungin ulkoilusaari ja sijaitsee Naantalin saaristossa lähellä Röölän kylää. Maisaaren luonto on monipuolinen ja saarelta löytyy useita luonto- ja nähtävyyspolkuja. Saaressa on lapsiystävällinen hiekkaranta uimista varten, frisbee-, jalkapallo- ja jalkapallo golf kentät sekä lentopallo- ja sulkapallo kentät + muut ulkoilupelit vapaassa käytössä ja laitteita saa lainaksi veloituksetta Maisaaren toimistolta.

  

Saari tarjoaa kävijöille puut grillipaikoilla joita saaresta löytyy 13 kappaletta. Toimistolta löytyy kioski missä saa päivittäis tarpeita hankittua jäätelöstä hammasharjaan ja aamulla paistettuihin munkkeihin. Ruokaa saa pitseriasta sekä ryhmille etukäteen tilattuna, ravintolassa on anniskeluoikeudet. Hinnaltaan Maisaari on saaristomeren edullisimpia, mutta puhtaimpia saaria.

Lue lisää Maisaaresta →


Utö

Utö on Suomen eteläisin asuttu saari ja se kuuluu Paraisten kaupunkiin entisen Korppoon kunnan alueella. Utö sijaitsee Saaristomeren eteläosassa, noin 90 kilometriä Hangosta länteen, noin 88 kilometriä Turusta lounaaseen. Utö asutettiin noin vuonna 1540. Utön saaret ja luotoryhmät sijaitsevat portin tavoin siinä karikkorivissä, jonka kautta pääsee sisäiselle Saaristomerelle. Portin ahtaudesta kertovat kymmenet, kenties sadat, haaksirikot alueen vesillä.

  

Utön saarella on satama, luotsiasema, vuonna 1817 käyttöön otettu majakka (alun perin valmistunut 1753, mutta tuhottu myöhemmin), jonka yhteydessä on kappeli ja historiallisia muistomerkkejä. Kotiseutumuseossa voi tutustua majakanvartijoiden, luotsien ja sotilaiden elämään. Vanha linnake on ollut kymmeniä vuosia varuskuntana. Keväällä ja kesällä Utön yksinäiset luodot ovat kauneimmillaan, kun luonto herää, linnut pesivät ja veneet täyttävät laiturit. Yhteysalus Eivor liikennöi saarelle. Utössä on kauppa, posti ja Saaristomeren kansallispuiston opastus, myös ryhmille.

Lue lisää Utöstä →


Örö

Linnakesaari, kansallispuisto, hotelli, ravintola ja vierasvenesatama. Örön 200 hehtaarin linnakesaari tutustuttaa rannikkopuolustuksemme historiaan. Saaren päänähtävyydet ovat hienosti säilyneet kasarmialueet, järeät Obuhov-tykit sekä eri-ikäiset puolustusasemat ja linnoitteet. Örö on myös yksi Etelä-Suomen tärkeimmistä uhanalaisten lajien ja luontotyyppien keskittymistä. Örö käsittää kaksisataa hehtaaria luonnontilaista metsää, hiekkaisia ja kivisiä rantoja, komeita niemennokkia sekä hienoja ketoja ja nummia. Lännessä on pitkä, yli 3 kilometrin hiekka- ja soraranta, jolla kasvaa monia harvinaisia kasveja. Suurimmat kasviharvinaisuudet ovat lännenkylmänkukka ja etelänkylmänkukka, jotka esiintyvät Suomessa ainoastaan Örössä. Saari sijaitsee Saaristomerenkansallispuistossa, Saaristomerellä, se on avoinna kesäkaudella ja sinne pääsee ainoastaan vesitse.

  

Örön linnakesaari tarjoaa mielenkiintoisen läpileikkauksen rannikkopuolustuksen historiasta tsaarin ajoilta nykypäivään. Historialliset päänähtävyydet ovat 12 tuuman kasarmialue ja järeä tykkipatteri, 6 tuuman kasarmialue ja tykkipatteri sekä modernimmat lähipuolustusasemat eri puolilla saarta. Tsaarinaikaiset mukulakivitiet sekä merkityt retkeilyreitit tutustuttavat eri kohteisiin.

Visit Örö →


Ylös